Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

To δράμα 23χρονου τοξικομανούς με 2 παιδιά

To δράμα 23χρονου τοξικομανούς με 2 παιδιά



Το οικογενειακό δράμα ενός νεαρού Καλαματιανού, που στα 23 του είναι πολυτοξικομανής, ο πατέρας του είναι 17 χρόνια στη φυλακή, ο αδελφός του επίσης, και τον ίδιο, έξω από τη φυλακή, περιμένουν δύο κοριτσάκια, 16 μηνών και 30 ημερών αντίστοιχα, ξετυλίχθηκε χθες στην αίθουσα του Εφετείου Καλαμάτας.
Μαζί του κατηγορούμενοι, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ήταν άλλοι 3 Καλαματιανοί που είχαν εμπλακεί σε αγοραπωλησία μικροποσότητας χασίς.

Χασίς
Η ιστορία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2009, όταν η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι γίνονταν αγοραπωλησίες ναρκωτικών στο σπίτι του 23χρονου. Οι αστυνομικοί, όπως κατέθεσαν, έθεσαν σε παρακολούθηση το σπίτι. Στις 24 Απριλίου μπήκαν μέσα ο ίδιος με τη νεαρή γυναίκα του και ένα φιλικό τους ζευγάρι. Κάποια στιγμή είδαν να πλησιάζει στο σπίτι ένα αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί. Ο ένας έμεινε στο αυτοκίνητο και ο άλλος ακολούθησε τον πολυτοξικομανή και το φίλο του, ενώ μπήκαν στο σπίτι. Όταν οι δύο νεαροί έφυγαν με το αγροτικό, λίγο πιο κάτω τούς σταμάτησαν άλλοι αστυνομικοί. Ο ένας είχε στην τσέπη του ποσότητα χασίς μεικτού βάρους 7,2 γραμ. χασίς. Παραδέχθηκαν ότι προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά από τον πολυτοξικομανή. Ο ένας είχε κάνει τη συνεννόηση και ο άλλος είχε δώσει τα χρήματα.
Στο σπίτι τώρα, οι υπόλοιποι αστυνομικοί συνέλαβαν το φίλο του πολυτοξικομανούς, μόλις βγήκε έξω, αλλά σε έρευνες που έγιναν στον ίδιο, στο αυτοκίνητό του και στο σπίτι του δε βρέθηκε κάτι που να τον ενοχοποιεί. Τον 23χρονο δεν πρόλαβαν να τον συλλάβουν. Στο σπίτι του, όμως, βρήκαν 218 γραμμάρια χασίς, 1 ζυγαριά ακριβείας και σε μια γλάστρα 2 φυτά ινδικής κάνναβης. Συνελήφθη τελικά 6 μήνες αργότερα από την ΟΠΚΕ.

Αποφυλάκιση
Κατά τις καταθέσεις μαρτύρων η σύντροφος του φίλου του πολυτοξικομανούς που ήταν μαζί στο σπίτι, κατέθεσε ότι ο φίλος της δεν είχε καμία σχέση με την αγοραπωλησία, ενώ ήταν στην κουζίνα μαζί με αυτή και τη γυναίκα του 23χρονου. Είχαν πάει στο σπίτι για να ευχηθούν στο παιδί τους, αφού ήταν της Ζωοδόχου Πηγής.
Επίσης, κατέθεσαν μάρτυρες των δύο νεαρών που αγόρασαν χασίς, οι οποίοι δεν παρέστησαν στη χθεσινή διαδικασία, έχοντας εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους τους.
Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του πατέρα του πολυτοξικομανούς, ο οποίος βρίσκεται 17 χρόνια στη φυλακή και βγήκε με άδεια για να παραστεί στη δίκη, ο οποίος σημείωσε ότι και το άλλο του παιδί είναι φυλακή και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, επειδή ο κατηγορούμενος έχει δύο μικρά παιδιά.
Ο πεθερός του κατέθεσε ότι η κόρη του είναι 18 χρονών και έχει παντρευτεί από τα 16, ενώ πριν από 30 ημέρες γέννησε το δεύτερο παιδί τους.
Κατά τις απολογίες, ο φίλος του πολυτοξικομανούς αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα ναρκωτικά και τη δοσοληψία, τονίζοντας ότι βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.
Ο πολυτοξικομανής αναφέρθηκε στον πατέρα του και τον αδελφό του, ενώ είπε ότι είναι χρήστης αλλά δεν πουλάει ναρκωτικά. Όσο για τη ζυγαριά ακριβείας, δικαιολογήθηκε ότι την είχε επειδή δεν έχει τελειώσει το σχολείο και ήθελε να μετράει τις ποσότητες που αγοράζει για να μην το κοροϊδεύουν. Επίσης, αρνήθηκε ότι έδωσε ναρκωτικά στους δύο άλλους νεαρούς.
Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες το φίλο του πολυτοξικομανούς που ήταν μαζί στο σπίτι, ενώ έκρινε ενόχους τους δύο νεαρούς για την αγορά και κατοχή χασίς και τους καταδίκασε σε 2 μήνες φυλάκισης έκαστο με 3ετή αναστολή. Έκρινε ένοχο τον πολυτοξικομανή για αγορά, κατοχή και πώληση ως τοξικομανή και τον καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκισης και 2.500 ευρώ πρόστιμο. Μετά από επίμονο αίτημα του συνηγόρου του Γεωργίου Ράλλη, το δικαστήριο δέχθηκε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με την προϋπόθεση να παρουσιάζεται 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και, κατά συνέπεια, θα αποφυλακισθεί.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου