Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Μονή Ιωάννη προδρόμου-Καισαριανή καταπάτηση δασικής έκτασης



Μονή Ιωάννη προδρόμου-Καισαριανή καταπάτηση δασικής έκτασης (Σεπτεμβριος 2007)

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007 η ΕΛΑΣ προσπάθησε να προστατεύσει από τη δεντροφύτευση το χώρο που ανήκει στην Εκκλησία, εντός του Αισθητικού Δάσους Καισαριανής.

Παρά τις απειλές για συλλήψεις οι κάτοικοι μαζί με το Δήμο, τοπικούς φορείς και οργανώσεις κατάφεραν τελικά να φυτέψουν περίπου 40 δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο, όπου η Μητρόπολη Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού επιμένει να ανεγείρει νέα πτέρυγα περί τα 700τ.μ. για τη Μονή.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=768381




Η μονή Ιωάννη προδρόμου στην Καισαριανή ξερίζωσε από την έκταση γύρω από το μοναστήρι τα πεύκα που είχαν φυτέψει οι κάτοικοι σε προηγούμενη αναδάσωση.
Ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ φύτεψε ελιές και αμυγδαλιές(όπως κάνουν όλοι οι καταπατητές) και περίφραξε την καταπατημένη περιοχή με αγκαθωτό συρματόπλεγμα νέας τεχνολογίας ένω με κονδύλι 3.000.000 ευρώ (80% ΕΕ κ 20% κρατικός προυπολογισμός) θέλει στο χώρο που καταπάτησε να χτίσει αρχονταρίκι.

Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιούνται στις 24 Φεβρουαρίου 2008 πάλι, υπήρξε λεκτική ένταση με την αστυνομία και τα ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί, ενώ μετά την εμφάνιση της δικηγόρου της μονής που μιλούσε για νομιμότητες με θρασύτατο ύφος οι παρευρισκόμενοι εκνευρισμένοι ρίχνουν την παράνομη περίφραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου