Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η υπόθεση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα


Η υπόθεση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα
Κουκούλες και κουκουλώματα


Στην χώρα της Ρωμιοσύνης όλα μπορούν να συμβούν… Το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο για αρχιερείς, που συνεδρίασε πρόσφατα για την υπόθεση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα (υπάρχει και ειδικό δικαστήριο για ανώτατους αρχιερείς στους κόλπους της Εκκλησίας μας!) έπρεπε απλά να επικυρώσει την δύο φορές καταδικαστική απόφαση του πολιτικού Ποινικού Δικαστηρίου και του Αρείου Πάγου, που καταδίκασαν ομόφωνα τον κατηγορούμενο, που υπεξαίρεσε (δηλαδή έκλεψε) γύρω στο 1 δις ευρώ για τα γεράματά του...

Έτσι για την ιστορία η υπόθεση ενέπλεκε τον Παντελεήμων και σε σκάνδαλο με off-shore εταιρεία. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του Αττικής, που στράφηκε εναντίον της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου. Αυτό σημαίνει βάση του νόμου, που διέπει την εκκλησιαστική δικαιοσύνη, ότι εντός 15 ημερών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου το εκκλησιαστικό δικαστήριο έπρεπε ήδη να τον έχει καθαιρέσει (δηλαδή μέχρι τις 25 Μαρτίου περίπου). Αντ’ αυτού το εκκλησιαστικό δικαστήριο κατά την διάρκεια της απαγγελίας του κατηγορητηρίου δεν κάλεσε καθόλου μάρτυρες για να καταθέσουν και αποφάσισε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο «ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων», όπως ισχυρίστηκε.

Βεβαίως περιμένουμε με αγωνία την δήλωση του κ. Δένδια του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, που έγινε γνωστός αφού κατάφερε και ποινικοποίησε τις κουκούλες. Και το σίγουρο είναι, ότι η βρώμικη υπόθεση του Αττικής Παντελεήμονα για ακόμη μία φορά θα κουκουλωθεί….


Κωνσταντίνος Παραβάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου