Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Δίκη Αλέξη: Δεκτό το αίτημα εξέτασης αυτοπτών μαρτύρων

Δίκη Αλέξη: Δεκτό το αίτημα εξέτασης αυτοπτών μαρτύρων
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010, 12:39


Δεκτό έγινε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για την εξέταση αυτοπτών μαρτύρων της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, όπου συνεχίζεται σήμερα η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, αποφάσισε να εξεταστούν 11 από τους 25 μάρτυρες που πρότεινε η οικογένεια του θύματος. Ανάμεσά τους, συνομήλικοι του 15χρονου και δημοσιογράφοι.

Η δημοσιοποίηση στον Τύπο της αναφοράς που υπέβαλε χθες η Πολιτική Αγωγή για το θέμα των μαρτύρων προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Κούγια.

Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα εις βάρος του πελάτη του. «Είμαστε βέβαιοι πως θα κριθούμε δίκαια, αλλά δεν ανέχομαι να είμαστε εμείς εδώ και η Πολιτική Αγωγή να έχει δυνατότητα να κάνει επισκέψεις σε γραφεία και να τις γνωστοποιεί αμέσως στον Τύπο. Τι δίκη θα κάνουμε έτσι; Και εκατό μάρτυρες να φέρει εδώ η Πολιτική Αγωγή, η αλήθεια είναι μία», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως από την αρχή στο χειρισμό της υπόθεσης έγιναν λάθη και από πολιτικούς από το φόβο των επεισοδίων στην Αθήνα, ενώ, σχολιάζοντας παλαιότερο δημοσίευμα στον Τύπο, που υπαινισσόταν «στημένη» υπέρ του κατηγορουμένου δίκη, είπε χαρακτηριστικά «τι να στήσει αυτός ο φουκαράς, που κρύβεται η οικογένειά του στη Μάνη;».

Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την εξέταση του ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη από την υπεράσπιση.

Κατά την εξέταση του κ. Λευκίδη, ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα επανέλαβε πως θεωρεί ότι τα στοιχεία που ετέθησαν, για να γίνει η αυτοψία και αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος, δεν ήταν σωστά και έρχονται σε αντίθεση με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Από τη δικαστική αίθουσα απουσιάζει σήμερα η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ παρόντες είναι η αδελφή και ο πατέρας του 15χρονου που έχουν δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής, αλλά δεν επιθυμούν να καταθέσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου