Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Έχουμε τους παπάδες που μας αξίζουν!!!


Έχουμε τους παπάδες που μας αξίζουν!!!


Αγαπητοί πατέρες και αδερφοί, τι ήταν οι Απόστολοι για τους Ιουδαίους; Αμαθείς και απλοί. Για τους εθνικούς ήταν φανατικοί και μισητοί. Ήταν ακόμη φτωχοί κι απαίδευτοι αλιείς και τελώνες που στερούνταν όλα τα ανθρώπινα μέσα.
Σαν κι αυτούς κι εγώ, φτωχός, απαίδευτος κι αμαθής, με τις λίγες γραμματικές μου γνώσεις, αυτής, της κατώτερης εκπαίδευσης -γι’ αυτό σας παρακαλώ να δείξετε επιείκεια-, θέλω να σας κάνω μία κατάθεση ψυχής για τα εμφανιζόμενα στα μέσα ενημέρωσης, ως σκάνδαλα Ιεραρχών. Πεποίθησή μου λοιπόν είναι ότι:

Όλο το κατεστημένο, οι ευνούχοι της εξουσίας, οι δεξιοί-ιμπεριαλιστές εξουσιαστές με τις αριστερές αντιλήψεις και οι κοσμοπολίτες «αριστεροί» (δω(ο)σίλογοι της Νέας Τάξης) με τις δεξιές τσέπες, οι ίδιοι δηλ. που δαιμονοποιούσαν το ΟΧΙ στο κατάπτυστο «σχέδιο Ανάν», αυτοί που κινδυνολογούσαν ασυστόλως και κηρύτταν το «ρεαλισμό», τη «ψυχραιμία», τη «νηφαλιότητα» και τη «σύνεση»: Όλα αυτά τα πολιτικά ψευδώνυμα της σκλαβιάς και της υποταγής, αυτοί οι "άξιοι" υπηρέτες του "δόγματος Τρούμαν" που έφεραν τον Νεοέλληνα καρπαζοεισπράχτορα κι ελαχίστου του κάθε Ευρωπαίου ή μη και χανουμάκι στα σκλαβοπάζαρα του κάθε ανατολίτη γενίτσαρου, για να γίνει έρμαιο στις διεστραμμένες ορέξεις του φραγκολεβαντίνου αφεντικού, τώρα όλοι αυτοί ανέλαβαν νέα εργολαβία με επωνυμία "Εκκλησιαστικά Σκάνδαλα", παροχή υπηρεσιών "την κατασυκοφάντηση του κλήρου" και με τελικό όραμα για το έργο τους, τον σκανδαλισμό των πιστών, έτσι ώστε να κτυπηθεί η "Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία".

Αμέσως θα ρωτήσουν αυτοί, πονηρά: "Τι θέλεις να μας πεις ότι δεν υπάρχει ούτε ένας παπάς που να μην είναι σωστός, όλοι τους είναι άγιοι;"

Βεβαίως και δεν είναι άγιοι και θα ήταν ανόητος κάποιος να το ισχυριστεί αυτό. Στην Εκκλησία αδερφοί μου δεν πάνε οι άγιοι, πάνε οι αμαρτωλοί που έχουν συναίσθηση της αμαρτωλώτητάς τους προσπαθώντας με την Χάρη του Θεού να αξιωθούν να γίνουν κάποτε άγιοι. Οι "άγιοι" βρίσκονται εκτός της Εκκλησίας. Είναι όλοι αυτοί που λένε γιατί να πάω στην Εκκλησία; τι να πάω να τα πω στον παπά; γιατί είναι καλύτερος αυτός από μένα; Εγώ ούτε έκλεψα, ούτε σκότωσα, ούτε αδίκησα, τίποτα δεν έχω κάνει, γιατί να πάω στην Εκκλησία;

Δηλαδή, όλοι αυτοί αυτοχαρακτηρίζονται "άγιοι". Αυτοί οι "άγιοι" που βρίσκονται στα λεγόμενα διαπλεκόμενα συμφέροντα για να βγάλουν το ψωμάκι τους. Αυτοί οι "άγιοι" πολιτικοί που παραπλανούν τους ψηφοφόρους με ψεύτικες υποσχέσεις για να τους κλέψουν την ψήφο τους. Αυτοί οι "άγιοι" που κατακλέβουν τον λαό με τεχνάσματα τύπου Χρηματιστηρίου, με τα καζίνο και τον κρατικό τζόγο (βλέπε ΟΠΑΠ). Αυτοί οι "άγιοι" που δωροδοκούν, αυτοί που τρέχουν να σβήσουν τις κλήσεις, αυτοί που εκβιάζουν, που παίρνουν φακελάκια, που εμπορεύονται γυναίκες και γενικά τον ανθρώπινο πόνο. Αυτοί οι "άγιοι" δημοσιογράφοι που συκοφαντούν και για να μην χάσουν την θεσούλα τους με το παχυλό πορτοφόλι, μπορεί να κάνουν και τα χειρότερα. Αυτοί οι "άγιοι" και πολλοί περισσότεροι "άγιοι" θα κρίνουν με αυστηρότητα του Ιεράρχες, γιατί σκανδαλίζουν, βλέπετε αυτοί δεν είναι "άγιοι".

Αλίμονο σου μοιχαλίδα αν ζούσες σήμερα, στο "ο αναμάρτητος το λίθο βαλέτω" θα βρισκόταν τόσοι πολλοί "αναμάρτητοι" να σου ρίξουν το λίθο, που οι λίθοι που θα πετούσαν θα σε σκέπαζαν και θα σχημάτιζαν βουνό ολόκληρο, που ίσως να ξεπερνούσε σε ύψος και την κορυφή του Έβερεστ.

Τώρα θα μου επιτρέψετε να σας πω αυτό που βίωσα και τότε ίσως καταλάβετε, ακόμη κι αυτοί που δεν θέλετε να καταλάβετε.

Πριν λίγα χρόνια όταν απεβίωσε ο π. Συμεών ο ιερέας που έκτισε τον νέο Ιερό Ναό της ενορίας μας, ο πρώην Σεβασμιώτατος Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Διονύσιος μας έστειλε έναν ιερέα τον π. Διονύσιο που ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και ιερέας. Αν τολμούσες να του προτείνεις φιλοδώρημα θα βρισκόσουν σε πολύ δυσάρεστη θέση και θα κοκκίνιζες από ντροπή. Δεν καταδεχόταν να πάρει χρήματα για κανέναν λόγο, κι αν επέμενες πολύ σου έλεγε "ρίξτε τα στο φιλόπτωχο". Αυτόν τον θαυμάσιο άνθρωπο, αυτόν τον καταπληκτικό νέο που σε σκλάβωνε με την καλοσύνη του, βρήκαμε τρόπο -όχι δηλαδή που δεν θα βρίσκαμε- και τον διώξαμε πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια μας έστειλε ο Σεβασμιώτατος έναν άλλο νεαρό Ιερέα τον π. Αθηναγόρα. Αυτός λοιπόν ο Ιερέας ζήτησε άδεια από τον Λυκειάρχη για να μπορεί στα διαλείμματα να συζητά με τα παιδιά για τα προβλήματα τους, τις αγωνίες τους κλπ. Πήγαινε όπου μπορούσε να βρει νέους για να τους πλησιάσει, σε ταβέρνες, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία κλπ. Αυτό όμως ενοχλούσε κάποιους -όχι που δεν θα ενοχλούσε δηλαδή- κι άρχισαν να τον συκοφαντούν: "Τι δουλειά έχει ο παπάς με τα παιδιά; γιατί πάει στο Λύκειο και στις καφετέριες; Και όπως συνήθως συμβαίνει, βγήκε αμέσως η ετυμηγορία: "Ή τρελός είναι ή ανώμαλος". Πάει λοιπόν κι ο π. Αθηναγόρας, τον διώξαμε κι αυτόν.

Αναρωτιόμουν μια μέρα μέσα στο αυτοκίνητο της αδερφής μου, γιατί να διώχνουμε όλους τους καλούς Ιερείς που μας στέλνει ο Θεός στην ενορία μας; Η απάντηση ήρθε από την αδερφή μου που δεν είναι αυτό που λένε "άνθρωπος της εκκλησίας": "Εμείς εδώ, θέλουμε έναν παπά να μην είναι καλός, για να μπορούμε να τον κουτσομπολεύουμε, να τον κοροϊδεύουμε και τότε θα τον κρατήσουν".

Μετά τον π. Αθηναγόρα ήρθε ο π. Θεοφάνης. Την πρώτη ημέρα που λειτούργησε και γνωρίζοντας ότι διώχνουμε τους παπάδες, μας είπε την παρακάτω ιστορία: "Σε μία περιοχή της Ρουμανίας ή της Ρωσίας [δεν θυμάμαι σε ποια χώρα είπε] ήταν ένας πολύ καλός παπάς, η ενορίτες του όμως δεν ήταν το ίδιο καλοί, ήταν οκνηροί. Κάποια στιγμή τον μετέθεσε ο Δεσπότης κι έστειλε άλλον στην θέση του που δεν ήταν όπως αυτός, ήταν οκνηρός. Αυτό, δεν άρεσε σε μία γυναίκα, η οποία έκατσε κι έγραψε στον Δεσπότη τους ότι ο παπάς που τους έστειλε είναι οκνηρός, ενώ ο πρώτος παπάς τους ήταν πολύ καλός και τον παρακαλούσε να τον στείλει πίσω. Κι απάντησε ο Δεσπότης: "Πράγματί ο παπάς σας ήταν πολύ καλός, εσείς όμως ως ενορία γίνατε καλύτεροι; Όχι! Αφού λοιπόν ο παπάς σας ήταν κάλος και εσείς δεν ωφεληθήκατε καθόλου, τον πήρε ο Θεός και τον πήγε εκεί που τον χρειάζονται πραγματικά, σε εσάς έστειλε τον οκνηρό παπά γιατί αυτός σας αξίζει!"

Και αμέσως μετά μας λέει ο π. Θεοφάνης: "Ο Θεός λοιπόν τώρα, σας έστειλε έναν οκνηρό παπά [εννοώντας τον ίδιο], γιατί αυτός σας αξίζει! Γίνεται καλύτεροι για να αναγκάσετε και τον παπά σας να γίνει καλύτερος!

Λοιπόν, κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κ Προθυπουργέ, κ. Πρόεδρε της Αντιπολίτευσης και Αρχηγοί λοιπόν κομμάτων, κ. Τριανταφυλόπουλε, κ. Βουλευτές, κ. Καρατζαφέρη και λοιποί δημοσιογράφοι, λοιποί κύριοι και κυρίες, το συμπέρασμα της διδακτικής αυτής ιστορίας είναι... αν πράγματι οι παπάδες σας είναι τόσο διεφθαρμένοι όσο τους παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, τότε έχετε τους παπάδες που σας αξίζουν πραγματικά, γιατί σαν αυτούς και πολύ χειρότεροι απ' αυτούς είστε!!!

Ν. Ιωνία Θεσσαλονίκης (19-22/2/2005)

Αλέξανδρος Δ. Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου