Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ο Αρχιμανδρίτης Λακωνίας σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Τις πρώτες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών εναντίον πέντε εκ των συνολικά 11 συλληφθέντων για την εμπλοκή τους στο μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, που εντοπίστηκε στη χώρα μας και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται ο 44χρονος αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Σπάρτης, ένας γιατρός, επιχειρηματίες και υπάλληλοι, οι οποίοι αντάλλασσαν το παράνομο υλικό μεταξύ τους. Ο αρχιμανδρίτης μετά από εντολή του μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του τακτική ένορκη ανάκριση. Συγκλονισμένος από τις αποκαλύψεις δήλωσε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην περιφέρεια του οποίου κατοικεί ο κατηγορούμενος κληρικός. Σε βάρος άλλων 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα αστυνομικός, σχηματίστηκαν μόνο δικογραφίες γιατί διαπιστώθηκε ότι αγόραζαν χωρίς να έχουν το σχετικό υλικό στους υπολογιστές τους. Πρόκειται για άτομα τα οποία αγόραζαν με τις πιστωτικές τους κάρτες μεγάλες ποσότητες υλικού παιδικής πορνογραφίας από τη Βρετανία.
Τα ηλεκτρονικά ίχνη οδήγησαν στους κατηγορούμενους

Εν τω μεταξύ, με εντολή της Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, ενεργοποιήθηκε η διάταξη του νόμου, που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Όπως ανακοινώθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα προσήχθησαν μέχρι τώρα οι Συμεωνίδης Σπύρος του Χρήστου, Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου, Χασιώτης Φαίδων του Χρήστου και Ηλιόπουλος Γιώργος του Ιωάννη και ο αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, με χρήση διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια.

Και οι πέντε αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή τις επόμενες ημέρες.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την ελληνική αστυνομία τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από σήμα της αστυνομίας του Λονδίνου, που έφτασε μέσω Ιντερπόλ με το οποίο οι βρετανικές αρχές ενημέρωναν ότι ύστερα από παγκόσμια έρευνά τους στο διαδίκτυο για διακίνηση πώληση και αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν πάνω από 200 ιστοσελίδες για VIP μέλη μέσω των οποίων γινόταν αγοραπωλησία υλικού που αφορούσε στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Με έγκριση των εισαγγελικών αρχών έγινε άρση απορρήτου και διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο κύκλωμα περιλαμβάνονταν 137 ηλεκτρονικά ίχνη από Ελλάδα, τα οποία με την ταυτοποίησή τους οδήγησαν τελικά στους 24 κατηγορούμενους, καθώς κάποιοι από τους οποίους χρησιμοποιούσαν περισσότερες από μία διευθύνσεις.

Οι περιοχές από τις οποίες γινόταν η διακίνηση της παιδικής πορνογραφίας ήταν: στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στη Μυτιλήνη, στην Πάτρα, στη Μύκονο, στην Ορεστιάδα και στην Πρέβεζα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας έγιναν έφοδοι της αστυνομίας σε 40 σπίτια και συνελήφθησαν οι 11 από τους 24, ενώ για τους υπόλοιπους 13 σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελίες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οκτώ φορητοί υπολογιστές και μεγάλες αριθμός DVD συνολικής χωρητικότητας 28.000 GB, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, προερχόμενο από χώρες του εξωτερικού, η σκληρότητα του οποίου σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί πραγματικά σοκ.

Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό ιστό παιδιά από την Ελλάδα, κάτι όμως το οποίο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

Πηγή:http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου